Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Δωρεάν Πρόγραμμα Σπουδών Νοηματικής Γλώσσας από την Εκκλησία της Ελλάδος {2ετές}.

 Στις δραστηριότητες του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας, που υλοποιούνται με τη Χάρη του Θεού, εντάσσεται και το Σεμινάριο Εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.

  Σκοπός τoυ Σεμιναρίου είναι ο καταρτισμός και η εκπαίδευση των κληρικών και των λαϊκών συνεργατών του ποιμαντικού, κατηχητικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας αλλά και όσων ασκούν εκπαιδευτικό και κοινωνικό λειτούργημα, ώστε να επικοινωνούν με τους ανθρώπους που στερούνται το χάρισμα της ακοής αλλά έχουν, με την πρόνοια του Θεού, αναπτύξει άλλο τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας.

Η διάρκεια των σπουδών είναι διετής. Στη συνέχεια οι τελειόφοιτοι και οι γνωρίζοντες πολύ καλά τη νοηματική γλώσσα μπορούν να συμμετάσχουν στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα.

Εγγραφές:

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από τις 13 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου.


Έναρξη μαθημάτων:

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου.


Ωράριο Λειτουργίας:

Τα μαθήματα γίνονται δύο ή τρεις φορές το μήνα, ημέρα Πέμπτη.

Οι δε ώρες των τμημάτων του Α΄ έτους έχουν ως εξής:

Α΄ 3.15 μ.μ. έως 4.05,

Β΄ 4.15 μ.μ. έως 5.05,

Γ΄ 5.20μ.μ. έως 6.10.

Το Β΄έτος θα αρχίζει στις 6.20 μ.μ. και το Επιμορφωτικό 7.50 μ.μ.


Διάγραμμα Λειτουργίας:

Το πρόγραμμα σπουδών του Σεμιναρίου περιλαμβάνει κατ' έτος τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:


Α' έτος: Στο πρώτο έτος σπουδών παρέχονται βασικές γνώσεις της Νοηματικής Γλώσσας. Οι βασικές αυτές γνώσεις και τα στοιχεία της ελληνικής Νοηματικής δίδονται από θεωρητικής πλευράς μέσω του σκιτσογραφημένου λεξιλογίου της ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και από πρακτικής με τη βοήθεια των χειρομορφών.


Β' έτος: Στο δεύτερο έτος παρέχονται βασικές γνώσεις της Νοηματικής Γλώσσας και γνώσεις που έχουν άμεση σχέση με την Κατηχητική Διδασκαλία της Εκκλησίας. Η περιγραφή και η ανάλυση των παραπάνω γνώσεων δίδονται μέσω κάποιου βασικού λεξιλογίου της νοηματικής και με τη βοήθεια των χειρομορφών.


Επιμορφωτικό Πρόγραμμα:

Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα δίδεται η δυνατότητα καλύτερης κατανόησης και εμπέδωσης των διδαχθέντων και διδασκομένων γνώσεων, με έμφαση στην Κατηχητική Διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Διδάσκονται στη νοηματική γλώσσα ιερά αναγνώσματα της Αγίας Γραφής, κείμενα από την υμνολογία της Εκκλησίας μας και η απόδοση της Θείας Λειτουργίας. Η περιγραφή και η ανάλυση των βασικών στοιχείων της κατηχητικής διδασκαλίας πραγματοποιείται σύμφωνα με τη διδακτική μέθοδο που ερφαμόζεται και για το Β΄ Ετος.


ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ: http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/catehism/kathxhsh.asp?content=content&main=sholingl.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου