Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις πρώτη φορά Φακούς Επαφής



Η πρώτη φορά

Αφού διαλέξεις τους φακούς που σου ταιριάζουν, σε συνεννόηση πάντα με κάποιον ειδικό, ήρθε η ώρα της εφαρμογής. Μπορεί στην αρχή να φαντάζει κάπως δύσκολο, ωστόσο να θυμάσαι ότι το μυστικό κρύβεται στη σωστή εφαρμογή.

Πριν την τοποθέτηση λοιπόν, πρέπει να πλύνεις καλά τα χέρια σου και να τα στεγνώσεις με μια καθαρή πετσέτα. Έπειτα πάρε θέση μπροστά σε έναν καθρέφτη, βγάλε τον φακό από τη συσκευασία του και τοποθέτησέ τον στην παλάμη του χεριού σου. Στη συνέχεια ρίξε λίγο υγρό φακών και τρίψε τον απαλά με το δάχτυλό σου για κάποια δευτερόλεπτα. Έπειτα ακούμπα τον φακό στον δείκτη του χεριού σου, φροντίζοντας το κοίλο μέρος να είναι προς το δάχτυλο.

*Tip: Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσεις αν ο φακός είναι από τη σωστή πλευρά είναι να ενώσεις τις δύο άκρες του φακού ελαφρά. Αν δεν ενώνονται, η καμπυλότητα είναι λανθασμένη.

Με το άλλο χέρι, χρησιμοποιώντας το δείκτη και τον αντίχειρα, άνοιξε τα βλέφαρα και σιγά-σιγά πλησίασε τον φακό στο μάτι σου και ακούμπησέ τον προσεχτικά σε αυτό.


Μην αποθαρρύνεσαι αν τα μάτια σου κλείνουν μηχανικά στην αρχή! Με τον καιρό θα συνηθίσουν τη διαδικασία και η τοποθέτηση θα γίνει ρουτίνα.

Τέλος κατά την αφαίρεση του φακού, τράβηξε λίγο το βλέφαρο με το ένα χέρι και αφού τον σπρώξεις προς τα κάτω, πιάσ' τον με τον δείκτη και τον αντίχειρά σου.

- Η επιλογή καλής ποιότητας φακών επαφής είναι το κλειδί για την επιτυχία.


- Σχετικά με το μακιγιάζ, αυτό πρέπει να γίνεται αφού φορέσεις τους φακούς σου.


-Στην περίπτωση που δυσκολεύεσαι να βάλεις τους φακούς σου, μην επιμείνεις καθώς υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείς. Επανατοποθέτησέ τους στο υγρό για να μην χάσουν τη μαλακή τους υφή και ξαναπροσπάθησε λίγο αργότερα ή επισκέψου τον οπτικό σου. Μην ξεχνάς ότι κάθε φορά που αποθηκεύεις τους φακούς σου στο κουτάκι τους, πρέπει να χρησιμοποιείς καινούριο διάλυμα. Προσοχή! Σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιήσεις νερό βρύσης.

-Να θυμάσαι ότι καλό είναι να προτιμάς τα γυαλιά σου όταν τα μάτια σου είναι ερεθισμένα, όταν έχεις αλλαργία ή γρίπη ή όταν σκοπεύεις να ασχοληθείς με δουλειές που θα σε φέρουν σε επαφή με σκόνη και χημικά, όπως η καθαριότητα του σπιτιού. 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου