Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Μία μπάλα για κάθε τυφλό παιδί του κόσμου! Η παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία.

Το «Μία μπάλα για όλους» είναι μια παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία που έχει ως σκοπό να προμηθεύσει όλα τα τυφλά παιδιά του κόσμου με μία ειδικά για αυτά μπάλα.


Όλα ξεκίνησαν όταν ο εμπνευστής και δημιουργός  της καινοτόμου μπάλας Ηλίας Μάστορας δώρισε στον μικρό Λέανδρο, ένα τρίχρονο τυφλό αγοράκι μία μπάλα σαν αυτή των ενηλίκων.
Διαπίστωσε όμως, πως δεν ήταν λειτουργική για ένα μικρό παιδί, καθώς ήταν αρκετά βαριά. Ο ίδιος εκείνη την περίοδο ήταν υπεύθυνος της Παγκόσμιας Διαιτησίας ποδοσφαίρου των τυφλών.

Ο Ηλίας Μάστορας έχοντας ως έναυσμα την εμπειρία του με τον Λέανδρο δημιούργησε μαζί με το σωματείο« Όραμα Νέων» Youthorama μια μπάλα σχεδιασμένη για να είναι ελαφρύτερη, μικρότερου μεγέθους και με ενσωματωμένα κουδουνάκια, ειδικά για να παίζουν μικρά παιδιά χαμηλής όρασης .


 Η ξεχωριστή αυτή καμπάνια πήρε σάρκα και οστά το 2017, όταν και υποστηρίχθηκε από το Erasmus+ Αθλητισμός. Για το 2018 στο πλευρό τους βρίσκεται το UEFA Foundation for children, ενώ ήδη οργανισμοί και φορείς έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για υποστήριξη. Δύο χρόνια τώρα έχουν μοιραστεί πάνω από 1000 μπάλες σε 30 χώρες και στις 5 ηπείρους. Στην Ελλάδα μόνο τον Μάϊο του 2018 έχουν δοθεί 100 μπάλες σε τυφλούς μαθητές και μαθήτριες, σε μια προσπάθεια που γίνεται από κοινού με το υπουργείο.


Το «Μία μπάλα για όλους» έχει κάνει πολλά τυφλά παιδιά στον πλανήτη να χαμογελάσουν και να παίξουν χωρίς να αποτελεί πρόβλημα η διαφορετικότητα τους.

Αξίζουν την στήριξη όλων μας.

πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου