Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ: Όχι στις Νέες Συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους Οπτικούς-Οπτομέτρες.

«Έχουμε αποφασίσει να μην κάνουμε καμία απολύτως σύμβαση, ο κόσμος από 1-1-2017 δεν πρόκειται να εξυπηρετείτε από τα κατ/ματα οπτικών.Δεν θα δεχόμαστε τις συνταγές του ΕΟΠΥΥ».

Με λίγα λόγια όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ έχουν συμπληρώσει την 4ετία και δικαιούνται να φτιάξουν καινούργια γυαλιά οράσεως ας τρέξουν να προλάβουν πριν από το τέλος του έτους διότι μετά θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη εξαιτίας των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις νέες συμβάσεις που ζητά ο ΕΟΠΥΥ να υπογραφούν από 2.800 οπτικούς και οπτομέτρες σε όλη την χώρα, αλλάζει εντελώς η διαδικασία χορήγησης γυαλιών. Κατά την οποία οι Οπτικοί θα εισπράτουν σε βάθος χρονου από τα παραπεπτικά του ΕΟΠΥΥ που θα προσκομούν οι πελάτες-ασφαλισμένοι.

Οι επαγγελματίες του Οπτικού χώρου αμέσως μετά τις γιορτές, συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου θα κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Όπως λένε στο CNN Greece το ελληνικό δημόσιο (ταμείο ΟΠΑΔ το οποίο ενσωματώθηκε στον ΕΟΠΥΥ) έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους οπτικούς από το 2011, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτιμούν λοιπόν ότι σε συνδυασμό με το νέο καθεστώς θα παγώσει η αγορά από ρευστό και πολλοί θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές και τις υποχρεώσεις τους.

Μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον κανονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας οι ασφαλισμένοι έπαιρναν παραπεμπτικό από τον γιατρό, πήγαιναν στον οπτικό και πλήρωναν για τα γυαλιά τους. Στη συνέχεια προσκόμιζαν παραπεμπτικό και απόδειξη αγοράς στον οργανισμό και όταν γινόταν εκκαθάριση, έπαιρναν τα λεφτά πίσω.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου