Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Πρώτες Βοήθειες σε τραυματισμούς ματιών.


Πρώτες Βοήθειες: Περιποίηση ματιών

Οποιοδήποτε είδος του τραυματισμού ή τραύμα στα μάτια θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Άμεση ιατρική φροντίδα για τα προβλήματα των ματιών μπορεί να σώσει την όρασή σας και να αποτρέψει περαιτέρω επιπλοκές.


Χημικά εγκαύματα
Χημικά στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας μπορεί εύκολα να πιτσιλιστεί στα μάτια σας. Είναι σημαντικό να φοράτε γυαλιά ασφαλείας κατά τον χειρισμό τοξικά ή διαβρωτικά χημικά, και να χρησιμοποιούν με σύνεση καθαριστικά οικιακής χρήσης, προκειμένου να αποφεύγεται ο τραυματισμός.

Πρώτη φροντίδα ενισχύσεις για χημικά εγκαύματα περιλαμβάνει:
Ενθαρρύνετε το άτομο να παραμείνει ήρεμος και να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά μέχρι να μπορούν να ξεπλυθούν. Κλείνοντας τα μάτια παγιδεύει την χημική ουσία κατά και κάνει περαιτέρω ζημιά.
Ξεπλύνετε τα μάτια γενναιόδωρα με νερό για 15 έως 20 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο που κρατά τα μάτια τους ανοιχτά κατά τη διάρκεια της πλύσης.
Ζητήστε άμεση ιατρική περίθαλψη.
Μπορείτε επίσης να καλέσετε το τοπικό κέντρο δηλητηριάσεων σας για οδηγίες. Να είστε έτοιμοι να δώσετε πληροφορίες σχετικά με το όνομα και το είδος των χημικών, αν είναι δυνατόν.


Ξένο αντικείμενο
Το μάτι καθαρίζει το ίδιο συχνά από τα συντρίμμια με σκίσιμο, έτσι δεν χρειάζεται καν θεραπεία μέχρι να είστε βέβαιοι ότι το αντικείμενο δεν μπορεί να αφαιρεθεί από μόνη της.

Πρώτη φροντίδα ενισχύσεις για ξένα αντικείμενα στα μάτια περιλαμβάνει: 
Εμποδίζουν το άτομο να τρίβει τα μάτια τους.
Έχετε ανοικτό το άνω βλέφαρο μέχρι και πάνω από το κάτω βλέφαρο.
Ξεπλύνετε τα μάτια γενναιόδωρα με νερό. Ζητήστε από το άτομο να κρατήσει τα μάτια ανοιχτά κατά τη διάρκεια της έκπλυσης.
Επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα μέχρι το αντικείμενο να εξαλειφθεί.
Συνέχεια με έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπολείμματα έχει φύγει και τα μάτια δεν έχουν γρατσουνιστεί ή υποστεί ζημιά.
Αν υπάρχει ένα αντικείμενο ενσωματωμένη στο μάτι, ΜΗΝ αφαιρείτε, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά. Αντ 'αυτού, να καλύπτει το μάτι με μια γάζα στο μάτι και ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.


Χτυπήματα στο μάτι
Μικρά χτυπήματα στο σπίτι? Ωστόσο, κάθε τραυματισμό στα μάτια θα πρέπει να παρακολουθούνται για σημεία μιας πιο σοβαρό τραυματισμό ή πιθανής μόλυνσης
.
Πρώτη φροντίδα ενίσχυσης για ένα χτύπημα στα μάτια περιλαμβάνει:
Ήπια τοποθετήστε μια κρύα κομπρέσα πάνω από το μάτι σε πέντε έως 10 λεπτά διαστήματα. Μην τοποθετείτε πάγο απευθείας στο δέρμα? Χρησιμοποιήστε ένα πανί ανάμεσα στον πάγο και το δέρμα.
Καλέστε το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να θέλετε να εξετάσει το μάτι για πιθανές ζημιές.
Μετά από 24 ώρες, μεταβείτε σε ζεστές κομπρέσες. Αυτό θα βοηθήσει με μώλωπες.
Ζητήστε άμεση ιατρική περίθαλψη.
Φροντίδα Πρώτες βοήθειες για κοψίματα ή τρυπήματα περιλαμβάνει:
Μην πλένετε το μάτι
Αν υπάρχει ένα αντικείμενο ενσωματωμένη στο μάτι, μην αφαιρέσετε. Μπορείτε να κάνετε περαιτέρω ζημιά.
Καλύψτε το μάτι .
Ζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου