Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Syntonic Light Treatment ~ Συντονική Φωτο-Αντιμετώπιση {S.L.T.} Tι είναι & Πώς μας βοηθά στην Όραση ?

   

Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να μην γνωρίζουν τι είναι η Φωτοσυντονική Αντιμετώπιση, οι Οπτομέτρες την χρησιμοποιούν εδώ και δεκαετίες. Το Syntonics είναι μια μορφή Αντιμετώπισης μέσω του οπτικού φάσματος φωτός, που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση προβλημάτων όρασης. Έχει γίνει πολύ δημοφιλές λόγω των ποσοστών επιτυχίας και του γεγονότος ότι είναι μια απλή, μη επεμβατική επιλογή αντιμετώπισης. Στο Sensory Brain Vision, χρησιμοποιούμε το φωτο-συντονικό φως για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων ή δυσκολιών της όρασης.

    Η φωτο-συντονική αντιμετώπιση, γίνεται με την χορήγηση χρωματιστών γυαλιών με ειδικό φίλτρο, όπου  το χρώμα του φίλτρου των γυαλιών βασίζεται  στο πρόβλημα της όρασης του κάθε ασθενούς.

Πώς λειτουργεί;

   Όταν το φως εισέρχεται στο μάτι, όχι μόνο δημιουργεί εικόνες, αλλά ταξιδεύει σε όλο τον εγκέφαλο, φτάνοντας στην επίφυση,υποθάλαμο και εν τέλει στο Οπτικό Φλοιό. Αυτά τα μέρη του εγκεφάλου είναι υπεύθυνα για τις ορμόνες του σώματος, τις χημικές ισορροπίες και την Τελική Όραση του κάθε ανθρώπου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εφαρμογή Οπτικών Χρωματικών Φίλτρων σε αυτές τις περιοχές μπορεί να διεγείρει τον εγκέφαλο και να βοηθήσει στην αποκατάσταση του νευρικού συστήματος του σώματος, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των προβλημάτων όρασης κάποιου.

    Η αντιμετώπιση με φίλτρα φωτός χρησιμοποιεί μια ποικιλία χρωμάτων στο οπτικό φάσμα. Για παράδειγμα, χρώματα όπως πορτοκαλί, κίτρινο και κόκκινο χρησιμοποιούνται για τη διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος (SNS). Και, χρώματα υψηλής συχνότητας, όπως το μπλε και το ιώδες χρησιμοποιούνται για τη διέγερση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος (PNS).           Το SNS μας είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της απόκρισης «μάχης», όταν το σώμα μας αισθάνεται απειλή. Ενώ το PNS ελέγχει την κατάσταση ηρεμίας-ομοιοστασης.


Παράδειγμα:  Το μπλε φάσμα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εστίασης ενός ασθενούς ενώ διαβάζετε ή κάνετε κοντινή εργασία. Πώς???  Το φως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της περίσσειας αδρεναλίνης ενός ατόμου, μειώνοντας το άγχος και την αγωνία, βοηθώντας το να παραμείνει ήρεμο και συγκεντρωμένο.

Εφαρμογές ΦωτοΣυντονικής Αντιμετώπισης:

Οι Εφαρμογές των Χρωματικών Οπτικών Φίλτρων βοηθούν γενικά στην Οφθαλμοκίνηση και στην Ισορροπημένη Διόφθαλμη μεταφορά Νευρο-Οπτικών Ερεθισμάτων από το Μάτι στον Οπτικό Φλοιό

Οι Οφθαλμικοί Φακοί που χρησιμοποιούνται είναι με Ιατρικές Βαφές Πιστοποιημένες σε δείκτη U.V. όπου εν τέλει να συνοδεύονται και με πιο Εξειδικευμένα Φίλτρα όπως: Blue Block ,Polarized, MultiCoat κτλπ.

    Ποιους Αφορά:  Χρήστες P.C. Tablet SmartPhone (βλ.Μπλε Ακτινοβολία), Φωτοευαισθησία στα μάτια, Οπτικό Στρες & Οπτική Κόπωση, Οδηγούς (Νυχτερινή Οδήγηση), Ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων (Τζετ-Λακ), Μαθητές,Φοιτητές,Επαγγελματίες Γραφείου που χρειάζονται μεγαλύτερη Εστίαση & Προσοχή, αποθεραπεία από τραυματισμούς εγκεφάλου (κατόπιν υπόδειξης Ιατρού),ανθρώπους με καθημερινό Άγχος και πολλές άλλες εξατομικευμένες περιπτώσεις. 


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210. 28 37 335 για περισσότερες πληροφορίες και για να σας δώσουμε ... το Οπτικό Χρώμα που σας Ταιριάζει !!!


 SensoryBrainVision by Optical_InVision 

The Science behind the Vision .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου