Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

To Οικολογικό Σπίτι #Horus_Eye της Naomi Campbell (!)

 

Το Horus-Eye Eco House της Naomi Campbell

   Καθώς τα πολυτελή δώρα γενεθλίων, είναι δύσκολο να ξεπεράσεις αυτό: Η Naomi Campbell έλαβε ένα εξοχικό σε νησί για τα 41α γενέθλιά της από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο φίλο της Vladislav Doronin, σύμφωνα με πολλές διαδικτυακές αναφορές. Έχει σχήμα σαν το αιγυπτιακό μάτι του Ώρου σε μια τοποθεσία γνωστή ως νησί Κλεοπάτρα στον κόλπο Gökova της Τουρκίας.



  Ο Ισπανός αρχιτέκτονας Luis de Garrido, ο οποίος ειδικεύεται στα βιώσιμα κτίρια, σχεδίασε το Eco-House Horus ώστε να είναι πλήρως αυτάρκης σε ενέργεια, νερό και τρόφιμα. Όπως και με άλλα έργα του, βασίστηκε στον προσεκτικό βιοκλιματικό σχεδιασμό για την επίλυση προκλήσεων αποδοτικότητας.
 Το προκύπτον σπίτι σε σχήμα θόλου έχει τουλάχιστον 25 υπνοδωμάτια και πέντε σαλόνια. Αν τελειώσει ο κόσμος, ο Κάμπελ και ο Ντορόνιν και μερικές δεκάδες από τους τυχερούς φίλους τους ίσως μπορέσουν να επιβιώσουν.


  Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας του αρχιτέκτονα Luis de Garrido σημείωσε ότι η κατασκευή «δεν είναι ένα ακριβό σπίτι, σε σύγκριση με το επίπεδο αυτού του είδους σπιτιού. Δηλαδή, μπορούμε να αποδείξουμε ότι ένα εντελώς βιώσιμο κτίριο [μπορεί] να είναι πραγματικά φθηνό, και επίσης ότι ένα αυτόνομο κτίριο θα μπορούσε να αποκτηθεί με όχι πάρα πολύ πρόσθετο κόστος (λόγω ενός καλά μελετημένου βιοκλιματικού σχεδιασμού).


 Το νησί Sedir της Τουρκίας, γνωστό και ως νησί Κλεοπάτρα, ήταν ένας προορισμός θέρετρο στον Κόλπο της Gökova από την αρχαία ρωμαϊκή εποχή. Η άμμος στην παραλία της Κλεοπάτρας λέγεται ότι είναι εξαιρετική και διαφορετική από άλλες κοντινές παραλίες. Ο τοπικός μύθος λέει ότι ο Mark Antony εισήγαγε την άμμο ειδικά για την ίδια την Κλεοπάτρα, η οποία δεν θα πατούσε το πόδι της σε καμία γη που δεν ήταν αιγυπτιακή.

Πηγή: cnbc.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου