Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Ο πορτοκαλί αντιοξειδωτικός θησαυρός για δυνατή όραση .

    Ανακαλύψτε τον χειμωνιάτικο πορτοκαλί θησαυρό με πεντανόστιμη γεύση και αναρίθμητα οφέλη για την υγεία – Μαγειρέψτε τον και δώστε χρώμα στο πιάτο σας και προστασία στον οργανισμό σας

Η μεγάλη σε μέγεθος και εντυπωσιακή πορτοκαλί κολοκύθα είναι ένας διατροφικός θησαυρός που περιέχει ποικιλία θρεπτικών συστατικών και πλεονεκτημάτων για την υγεία. Ας τα δούμε αναλυτικά.

1. Πολύ θρεπτική και πλούσια σε βιταμίνη Α

Η κολοκύθα διαθέτει ένα εντυπωσιακό διατροφικό προφίλ. Ενδεικτικά, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένης κολοκύθας (245 γραμμάρια) περιέχει:


Θερμίδες: 49

Λιπαρά: 0,2 γρ.

Πρωτεΐνες: 2 γρ.

Υδατάνθρακες: 12 γρ.

Φυτικές ίνες: 3 γρ.

Βιταμίνη Α: 245% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Βιταμίνη C: 19% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Κάλιο: 16% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Χαλκό: 11% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Μαγγάνιο: 11% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Βιταμίνη Β12: 11% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Βιταμίνη Ε: 10% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Σίδηρο: 8% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης

Μικροποσότητες μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, φυλλικού οξέος και αρκετών βιταμινών Β.


Στοιχεία που προστατεύουν τα μάτια

Η εξασθένιση της όρασης με το πέρασμα του χρόνου αποτελεί συχνό φαινόμενο. Ευτυχώς, η κατανάλωση των σωστών θρεπτικών συστατικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο απώλειας της όρασης, με την κολοκύθα θα περιέχει πολλά από αυτά που έχουν συνδεθεί με τη δυνατή όραση, καθώς το σώμα γερνά.

Για παράδειγμα, η κολοκύθα περιέχει β-καροτίνη που αποτελεί πρόδρομη μορφή της απαραίτητης βιταμίνης Α, η έλλειψη της οποίας συσχετίζεται με προβλήματα όρασης. Μάλιστα σε μια ανάλυση 22 μελετών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι με υψηλότερη πρόσληψη β-καροτίνης είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο καταρράκτη.

Επιπλέον, η κολοκύθα αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, δύο ενώσεων που συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και καταρράκτη.


Τέλος, περιέχει επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C και Ε, οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά και μπορεί να αποτρέψουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα των ματιών.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου