Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Αγάπη και ελπίδα για να σωθεί η όραση του μικρού Ζαχαρία.

 Ο Ζαχαρίας στο κέντρο με τους συμμαθητές του.



Μία συγκινητική προσπάθεια από εκατοντάδες συμμαθητές του 8-χρονου Ζαχαρία Κατεγιάννη που πάσχει από οπτική ατροφία και κινδυνεύει να χάσει την όρασή του.

20/09/16

Εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Epping Views Primary, που βρίσκεται στο προάστιο Epping της Μελβούρνης, προκειμένου να δείξουν την αγάπη τους, αλλά και να δώσουν ελπίδα στον 8-χρονο συμμαθητή τους, Ζαχαρία Κατεγιάννη, που πάσχει από οπτική ατροφία και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να τυφλωθεί.

Για να θεραπευτεί ο 8-χρονος Ζαχαρίας, πρέπει να μεταβεί στη Γερμανία για να υποβληθεί σε θεραπεία, η οποία δεν είναι δυνατόν να γίνει στην Αυστραλία και προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό, χρειάζονται $15.000.

Ο Ζαχαρίας άρχισε να χάνει την όρασή του πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν σταδιακά άρχισε να χάνει την ικανότητά του να διακρίνει διαφορετικά χρώματα. Στη συνέχεια, οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι το παιδί πάσχει από οπτική ατροφία, μία πάθηση που προκαλεί τύφλωση. Οι γονείς του παιδιού κίνησαν γη και ουρανό να βρουν πώς και ποιος μπορεί να σώσει την όραση του παιδιού τους και η μοναδική ελπίδα για να μην τυφλωθεί ήρθε από πολύ μακριά και, συγκεκριμένα, το Βερολίνο.

Η μητέρα του άρχισε πέρυσι έρανο μέσω διαδικτύου, αλλά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν έφταναν ούτε για το 1/6 του ποσού που απαιτείται στην θεραπεία του Ζαχαρία. Η κατάσταση της υγείας του 8-χρονου συγκίνησε, εντούτοις, τους συμμαθητές του και τη σχολική κοινότητα του Epping Views Primary, που για να δημοσιοποιήσουν, αλλά και να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα χρήματα ήταν δυνατόν, διοργάνωσαν την «Ημέρα Ελπίδας για τον Ζαχαρία» προκειμένου τον επόμενο μήνα αυτός να μεταβεί στη Γερμανία.



Η σχολική κοινότητα του Epping Views Primary το Σάββατο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης

Τα συμπτώματα της οπτικής ατροφίας ή ατροφίας οπτικού νεύρου, εκτός από διαταραχές της χρωματικής αντίληψης συμπεριλαμβάνουν και ελάττωση της κεντρικής και περιφερικής όρασης, και η πάθηση θεωρείται πολύ δύσκολο να θεραπευθεί.

Αν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε τον Ζαχαρία, μπορείτε να το κάνετε καταθέτοντας την προσφορά σας στο λογαριασμό:

Όνομα: Zacharias Anastasios Kategiannis

BSB: 063599

Αρ. Λογαριασμού: 10934532.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου