Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

-INVISION_NEWS: Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι η όραση του παιδιού κινδυνεύει (!)

 Ένας ειδικός στη φροντίδα των ματιών αποκάλυψε τα διακριτικά σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί μπορεί να χρειάζεται γυαλιά, καθώς η όραση του έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με τον Giles Edmonds από το Specsavers, δεν είναι ασυνήθιστο τα παιδιά να κρύβουν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν με την όρασή τους, γι’αυτό και ο ίδιος φρόντισε να αναδείξει τις κοινές συμπεριφορές που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι δυσκολεύονται.


Έρευνα από την Specsavers διαπίστωσε ότι το 35 % των 1.000 γονέων παιδιών ηλικίας 6-15 ετών που ερωτήθηκαν ανησυχούν ότι τα παιδιά τους προσπαθούν να καλύψουν την κακή τους όραση. Ο Giles Edmonds, ο οποίος είναι διευθυντής κλινικών υπηρεσιών στην εταιρεία οφθαλμικής φροντίδας, είπε:


«Πολλοί γονείς υποθέτουν ότι επειδή το παιδί τους δεν εμφανίζει κανένα σημάδι προβλήματος όρασης, δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ στα μάτια τους. Ωστόσο, αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Το να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας υποβάλλεται σε τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις από μικρή ηλικία είναι απίστευτα σημαντικό για πολλούς λόγους».


«Δεδομένου ότι περισσότερο από το 80% των μαθησιακών, γνωστικών και κοινωνικών μας δεξιοτήτων διευκολύνονται μέσω της όρασης, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη συνολική ανάπτυξη του παιδιού. Η κακή όραση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς», ανέφερε ο ειδικός και συμπλήρωσε:


«Καταστάσεις όπως ο στραβισμός και η αμβλυωπία –τεμπέλικο μάτι– μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά εάν διαγνωσθούν νωρίτερα, κάτι που θα μπορούσε να κάνει τεράστια διαφορά στο παιδί σας. Τέλος, μια οφθαλμολογική εξέταση δεν ελέγχει μόνο την όραση, αλλά μπορεί επίσης να ανιχνεύσει άλλες υποκείμενες παθήσεις υγείας».



Τα 8 σημάδια για προβλήματα όρασης στο παιδί

Τρίβει τα μάτια

Διαβάζει κάτω από το σωστό ύψος

Δείχνει ότι τα μάτια του πονούν

Έχει πονοκεφάλους

Γέρνει το κεφάλι

Κάθεται πολύ κοντά στην τηλεόραση

Κλείνει το ένα μάτι για να δει

Κάθεται πολύ κοντά στον πίνακα



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου