Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

10 Συμβουλές για χρήση Φακών Επαφής με Μακιγιάζ(!) από την #InCosmetics

 10 Συμβουλές για χρήση των Φακών Επαφής με Μακιγιάζ

  Υπάρχουν 2 πράγματα που αγαπάμε σε σχέση με το μακιγιάζ: ο ενθουσιασμός που φέρνει ένα νέο προϊόν και και η τόνωση της αυτοπεποίθησης που παίρνουμε παρουσιάζοντας το αψεγάδιαστο πρόσωπό μας στον κόσμο. Αλλά για τους λάτρεις του μακιγιάζ που χρησιμοποιούν φακούς επαφής, η ρουτίνα της ομορφιάς πρέπει να επικεντρώνεται περισσότερο στην υγιεινή. Είναι δυνατό να κρατήσετε τα μάτια σας υγιή και να επιτύχετε ακόμα και το πιο ''τέλειο'' μάτι. Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες συμβουλές και όλα τα μυστικά μας για να μείνετε ασφαλείς και να αισθανθείτε όμορφες.



1. Τοποθετήστε τους φακούς σας πριν αρχίσετε το μακιγιάζ και αφαιρέστε τους φακούς πριν ξεπλύνετε το πρόσωπό σας

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά είναι το πρώτο βήμα για να διατηρήσετε τους φακούς σας όσο το δυνατόν πιο καθαρούς. Τοποθετείτε και αφαιρείτε πάντα τους φακούς με καθαρά και στέγνα δάκτυλα. Αφαιρέστε τους φακούς σας πριν την αφαίρεση του μακιγιάζ σας και με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε να μην εισχωρήσουν στους φακούς τα υπολείμματα από το μακιγιάζ ή το βρόμικο νερό.


2. Μην εφαρμόζετε eyeliner στην εσωτερική γραμμή του βλεφάρου

Αν και αυτή η τεχνική είναι μια σύγχρονη τάση στο μακιγιάζ, είναι δυνητικά επικίνδυνη. Το eyeliner μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και να κολλήσει στους φακούς σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Μπορείτε να το αποφύγετε αυτό και να επιτύχετε το σχιστό μάτι με την εφαρμογή του eyeliner μόνο στο εξωτερικό μέρος των βλεφάρων σας.


3. Αντικαταστήστε τη μάσκαρα και τα eyeliner κάθε 3 μήνες

Μπορεί να είναι επώδυνο να πετάξετε μια μάσκαρα που εξακολουθεί να είναι χρησιμοποιήσιμη. Αλλά εμπιστευτείτε μας: οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με τα μάτια σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αποστειρωμένο. Έτσι, μετά από 3 μήνες χρήσης, ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε αυτά τα προϊόντα.


4. Να προσέχετε όταν εφαρμόζετε πούδρες και σκιά ματιών

Οι κινήσεις των πινέλων σας μπορούν να απελευθερώσουν σωματίδια από κονιορτοποιημένα προϊόντα στον αέρα, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να φτάσουν στα μάτια σας και να προκαλέσουν ερεθισμό. Εφαρμόστε αργά και προσεκτικά τις πούδρες για να ελαχιστοποιήσετε αυτόν τον κίνδυνο.


5. Καθαρίζετε τα πινέλα μακιγιάζ σας τακτικά

Δεν είναι το πιο διασκεδαστικό μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σας, αλλά ο καθαρισμός των πινέλων σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Ξεπλύνετέ τα σε ζεστό νερό με ένα απαλό σαπούνι, στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. Το σαπούνι για τα πιάτα λειτουργεί εξαιρετικά στη διάσπαση όλων των υπολειμμάτων του μακιγιάζ.


6. Ποτέ μην μοιράζεστε το μακιγιάζ σας

Μπορεί να είναι δελεαστικό να μοιράζεστε το πρόσφατο απόκτημά σας με την καλύτερη φίλη ή την αδερφή σας ή να δοκιμάζετε ένα προϊόν σε ένα κατάστημα, αλλά όπως δεν μοιράζεστε την οδοντόβουρτσα σας με κανέναν άλλο, έτσι θα πρέπει να κρατήσετε και τα προϊόντα μακιγιάζ για τον εαυτό σας.


7. Χρησιμοποιήστε το primer για να βοηθήσετε τα προϊόντα να μην προσκολληθούν στο πρόσωπό σας

Τα primers είναι ιδανικά για να αποκτήσετε άψογα αποτελέσματα μακιγιάζ και βοηθούν το μακιγιάζ σας να διαρκέσει όλη την ημέρα. Βοηθούν επίσης στο να κρατήσετε το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας, όπου ανήκει.


8. Χρησιμοποιείτε ημερήσιους φακούς επαφής

Τι είναι καλύτερο από το αίσθημα της τοποθέτησης ενός νέου ζεύγους φακών επαφής; Τίποτα! Γιατί λοιπόν να μην έχεις αυτό το συναίσθημα κάθε μέρα; Ένα νέο ζευγάρι φακών επαφής κάθε μέρα θα κρατήσει τα μάτια σας άνετα και υγιή.


9. Καθαρίζετε συχνά την θήκη των φακών

Αν δεν χρησιμοποιείτε ημερήσιους φακούς, μην παραμελείτε τη θήκη των φακών επαφής σας. Ξεπλύνετε την σε ζεστό νερό με απαλό σαπούνι και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. Θα εκπλαγείτε πόσα υπολείμματα μακιγιάζ προσγειώνονται στην θήκη των φακών.


10. Χρησιμοποιείτε μόνο οφθαλμολογικά ελεγμένα προϊόντα ματιών και μάσκαρα

Οι ίνες από μερικές μάσκαρες μπορεί να ισχυρίζονται ότι προσθέτουν όγκο στις βλεφαρίδες σας, αλλά μπορούν να ξεφλουδίστουν και να προσγειωθούν στα μάτια σας. Επιλέξτε μια μάσκαρα που προσθέτει χρωστικές ουσίες, όχι ίνες, έχει ελεγχθεί οφθαλμολογικά και έχει αποδειχθεί ασφαλής για τους χρήστες φακών επαφής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου