Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Ποτέ μην κάνετε ντους φορώντας τους Φακούς Επαφής σας .


Το ντους με φακούς επαφής είναι «απαγορευτικό» λέει ο Δρ Τρόμανς. «Υπάρχει ένας οργανισμός, που ονομάζεται acanthamoeba (Ακανθαμοιβάδα)   και ζει στην οικιακή ύδρευση και εάν κάνετε ντους ή κολυμπήσετε με φακούς επαφής μπορεί να κολλήσει πίσω από το φακό και να αρχίσει να καταστρέφει το μάτι».

Αν και σπάνια η λοίμωξη είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, σύμφωνα με τον Δρ. Τρόμανς. «Η θεραπεία περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ορισμένοι ασθενείς έπρεπε μάλιστα να υποβληθούν σε μεταμόσχευση κερατοειδούς».
Η κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από ένα οδυνηρό, ροζ μάτι και θολή όραση, μπορεί να μπερδευτεί με κάποιο από τα συνηθέστερα προβλήματα των ματιών, όπως η επιπεφυκίτιδα.

Η έγκαιρη ανίχνευση είναι το κλειδί: η λοίμωξη συνήθως διαγιγνώσκεται μόνο όταν τα αντιβιοτικά για άλλες παθήσεις δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.



«Μην φοράτε τους φακούς σας στο ντους – και αν κολυμπήσετε χρησιμοποιήστε συνταγογραφούμενα γυαλιά: η αμοιβάδα μπορεί να επιβιώσει στο χλώριο», προσθέτει η κυρία Σμιθ Τζέινς. «Αν πραγματικά πρέπει να φορέσετε φακούς επαφής, βάλτε γυαλικά και από κάτω τους φακούς και μόλις βγείτε από το νερό, βγάλτε τους. Το ίδιο ισχύει και για το ντους.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου