Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος: 8 στους 10 φοβούνται ότι θα χάσουν την όρασή τους και μόνο 3 στους 10 κάνουν οφθαλμικές εξετάσεις.


8 στους 10 φοβούνται ότι θα χάσουν την όρασή τους και μόνο 3 στους 10 πηγαίνουν στο γιατρό


• Έρευνα δείχνει ότι 85 τοις εκατό των ερωτηθέντων φοβούνται περισσότερο να χάσουν την όρασή τους από το σύνολο των πέντε αισθήσεων, 87 τοις εκατό πιστεύουν ότι οι τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι σημαντικές, αλλά μόνο 33 τοις εκατό ανέφεραν ότι προβαίνουν σε ετήσιο έλεγχο1

• Το γλαύκωμα αποτελεί παγκοσμίως μία από τις κυριότερες αιτίες μη αναστρέψιμης τύφλωσης, αλλά το 54% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζουν τη νόσο 1

Εν όψει της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος (12-18 Μαρτίου),  αποτελέσματα μιας διεθνούς έρευνας δείχνουν ότι στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι που πήραν μέρος (54% των ερωτηθέντων) δεν γνωρίζουν το γλαύκωμα ως νόσο1. Το γλαύκωμα αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες τύφλωσης παγκοσμίως προσβάλλοντας περίπου 60 εκατομμύρια ανθρώπους2. Το γλαύκωμα σε πρώιμα στάδια αποτελεί μια σχεδόν ασυμπτωματική3 οφθαλμική νόσο που επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου και εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση2.

Η έρευνα έδειξε ότι 87 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι σημαντικές, αλλά μόνο 33 τοις εκατό εξ αυτών ανέφεραν ότι εξετάζονται ετησίως.

ΠΗΓΗ

Επισκεφτείτε το eshop μας: http://eshopinvision.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου