Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Tablet με Braille για τους Τυφλούς! (video).



Φιλόδοξα σχέδια για τη δημιουργία ενός διαφορετικού tablet, που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον και σίγουρα θα αλλάξει τη ζωή των ατόμων με περιορισμένη όραση σε όλο τον κόσμο, έχει καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο του Michigan.

Η υπάρχουσα τεχνολογία είναι αρκετά περιοριστική, αφού εμφανίζει μόλες 40 χαρακτήρες ανά σελίδα, δηλαδή μόλις 10 λέξεις, αν μιλούσαμε σε αντιστοιχεία με τις διαθέσιμες συσκευές ανάγνωσης για τους βλέποντες. Εκτός της δυσκολίας είναι και υψηλού κόστους.

Η Sile O’Modhrain, Επίκουρη Καθηγήτρια της Σχολής Μουσικής, Θεάτρου και Χορού, του Πανεπιστημίου του Michigan, αποφάσισε να δημιουργήσει μια πραγματική ταμπλέτα ανάγνωσης Braille. Σε αυτή την κατεύθυνση ένωσε τις δυνάμεις της με ερευνητές της μηχανολογίας, με στόχο την ανάπτυξη μιας πλήρους λειτουργικής οθόνης αφής, που θα προβάλλει ανανεώσιμα κείμενα, σε πραγματικό χρόνο.

Μάλιστα, επιδιώκουν να έχει τη δυνατότητα απόδοσης γραφικών, διαγραμμάτων, χαρτών και πολύπλοκών εξισώσεων σε ένα μέσο που οι τυφλοί θα μπορούννα αντιληφθούν με τα ακροδάχτυλά τους.

Σήμερα ένα εμπορικό διαδικτυακό σύστημα Braille display κοστίζει περίπου $5,000, αν ο μηχανισμός διευρυνόταν ώστε να προβάλει μια ολόκληρη σελίδα εκτιμάται ότι θα κοστιζε περίπου $50,000. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Michigan ευελπιστούν να προσφέρουν την τεχνολογία που αναπτύσσουν σε κόστος μόλις $1,000 ανά συσκευή.


ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου