πηγή
Λειτουργία 24/7 & χωρίς χρέωση για τον πολίτη
Γυαλιά Ηλίου - Οράσεως - Φακοί Επαφής - Αξεσουάρ - Δημοσιογραφία.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτό που συμβαίνει στον εγκέφαλο σε νευρωνικό επίπεδο στη διάρκεια του ονείρου και της κίνησης των ματιών, μοιάζει εντυπωσιακά πολύ με την ανάλογη νευρωνική δραστηριότητα, όταν κανείς είναι ξύπνιος και βλέπει μια νέα εικόνα. Από αυτό οι επιστήμονες υποθέτουν (εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι βέβαιοι) ότι η αλλαγή εικόνων-σκηνών στα όνειρα σχετίζεται με την κίνηση των ματιών στον ύπνο.
Οι ερευνητές από το Ισραήλ, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον δρα Γιουβάλ Νιρ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Nature Communications, σύμφωνα με το BBC και το New Scientist, έκαναν την τετραετή μελέτη τους σε 19 εθελοντές ασθενείς που είχαν ήδη ηλεκτρόδια εμφυτευμένα στον εγκέφαλό τους λόγω επιληψίας.
Τα πειράματα έδειξαν ότι όταν οι άνθρωποι είναι ξύπνιοι και βλέπουν μια νέα εικόνα, μετά από περίπου 3 δέκατα του δευτερολέπτου «πυροδοτούνται» συγκεκριμένοι νευρώνες του εγκεφάλου. Το ίδιο συμβαίνει και όταν οι άνθρωποι κλείνουν τα μάτια τους και φαντάζονται την ίδια εικόνα.
Το αξιοσημείωτο είναι πως ένα παρεμφερές «μοτίβο» εγκεφαλικής κυτταρικής δραστηριότητας καταγράφεται επίσης κατά τις πολύ γρήγορες κινήσεις των ματιών του κοιμισμένου ανθρώπου στη φάση REM (Rapid Eye Movement), οι οποίες ανακαλύφθηκαν στη δεκαετία του '50. Οι επιστήμονες υποπτεύονταν εδώ και καιρό ότι αυτές οι κινήσεις σχετίζονται με το οπτικό περιεχόμενο των ονείρων και η νέα μελέτη ενισχύει αυτή την πεποίθηση.
«Είναι σαν να περνάει κανείς στο όνειρό του στην επόμενη διαφάνεια (σλάιντ)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νιρ.
Βέβαια, όπως επεσήμανε ο καθηγητής νευροεπιστήμης Ουίλιαμ Γουίσντεν του Imperial College του Λονδίνου, «παραμένει το πιο γοητευτικό από όλα τα ερωτήματα: Γιατί πρέπει να υπάρχει ο ύπνος REM; Γιατί ο εγκέφαλός μας πρέπει να διαθέτει το κύκλωμα για να κάνει κάτι τέτοιο; Η νέα μελέτη δεν δίνει απάντηση σε αυτό, αλλά αναδεικνύει πόσο όμοια είναι η φάση REM με το να είναι κανείς ξύπνιος».
Λειτουργία 24/7 & χωρίς χρέωση για τον πολίτη
Ελάχιστος χρόνος αναμονής
Άμεση, έγκυρη και φιλική εξυπηρέτηση
Το νέο, ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με σκοπό την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, ενοποιώντας τα διάσπαρτα τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούσαν μέχρι πρότινος στο Υπουργείο και τους Φορείς του.
Έχει σχεδιαστεί ώστε να εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες την ημέρα, με ελάχιστο χρόνο αναμονής. Πλέον, καμία κλήση δεν χάνεται, κανένα ερώτημα δεν μένει αναπάντητο. Με ένα απλό τηλεφώνημα, χωρίς χρέωση, κάθε πολίτης μπορεί να έχει άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση, φιλική εξυπηρέτηση και αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων του.
Το 1555 εκφράζει μια νέα κουλτούρα εξυπηρέτησης!
Είναι η ομάδα που υποδέχεται όλο τον όγκο των εισερχόμενων κλήσεων.
Η στελέχωση της ομάδας υποδοχής είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να απαντά σε όλες τις κλήσεις, χωρίς μεγάλες αναμονές. Αξιοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία, τα στελέχη της ομάδας παρέχουν άμεσα και αξιόπιστα απαντήσεις, σε οποιοδήποτε ερώτημα γενικής πληροφόρησης του πολίτη. Επίσης, έχουν εκπαιδευτεί για να καθοδηγούν τον πολίτη στη χρήση των διαθέσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών των φορέων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Εάν ο πολίτης έχει κάποιο σύνθετο αίτημα, τότε αυτό προωθείται
για περαιτέρω διαχείριση από την Ομάδα Back Office,
μέσα από εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα.
Η ομάδα αποτελείται από έμπειρα στελέχη των φορέων, που υποδέχονται τα σύνθετα αιτήματα και αναλαμβάνουν την περαιτέρω επικοινωνία με τον πολίτη, για περισσότερες πληροφορίες και την τελική τους επίλυση. Τα μέλη της ομάδας έχουν πλήρη γνώση και πρόσβαση σε συστήματα, ώστε να διαχειρίζονται τη συντριπτική πλειονότητα των εξειδικευμένων, προσωποποιημένων αιτημάτων και να δίνουν απαντήσεις σε άμεσο χρόνο.
Ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 απέσπασε σημαντική διάκριση στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, που απονεμήθηκαν την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ). Το 1555 έλαβε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Χρονιάς. Η διάκριση αυτή αποτυπώνει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά και τη νέα κουλτούρα που εκφράζει και υπηρετεί, σε θέματα εξυπηρέτησης του πολίτη.